Чорна казарка

| 20 Авг 2010

Чорна казарка зустрічається по всьому узбережжю й островам північних морів. Зимує в Скандинавського півострова, берегів Британських островів. Це дрібний (гусак вага до 1,  7 кг) із чорними головою й шиєю, на якій помітна біла смужка, темною спиною й білим черевом. Плаває добре, але поринати не може. У польоті видає неголосне «троньк». Прилітає на місця гнездовий […]

Гусьгумениик

| 20 Авг 2010

Гусь-г умениик – звичайний птах малонаселених тундр і глухих тайгових водойм. Гніздиться на півночі країни (на схід до Анадиру), зимує в Середній Азії, Китаєві, Японії. З першими таловинами й калюжами гуменники з’являються на місцях гнездовий. У липні, після появи гусенят, родини гуменников переселяються на вологі луги із чагарниковою рослинністю. гусаки, Що Линяють, скапливаются на водоймах,

Гусьпискулька

| 20 Авг 2010

Гусь-пискулька схожий на білолобого гусака, але менше по розмірах (вага не більше 2,  5 кг). Біле чоло пискульки відносно більше, голос тонше й вище, чому білолобого гусака. Гніздиться на півночі Європи й Азії, на схід до Анадиру. Зимує в Китаєві, Малій Азії, Японії, а в нашій країні (у невеликих кількостях) – у Криму, на Чорному […]

Морянка

| 20 Авг 2010

Ареал її круглополярный. Зимують ці птахи на Балтійськом море, у берегів Кольського півострова, у Данії, Бельгії, Північній Франції, у Беринговім морі. Гніздяться на озерах тундри. Полова зрілість наступає на другому році життя. Морянка має велике значення в промислі через її численність і смачне м’ясо. Гоголь звичайний гніздиться в лісовій зоні нашої країни. Зимує на морських […]

Морська чернушка

| 20 Авг 2010

 Морська чернушка – животноядная утоку, однак не зневажає й рослинними кормами. Економічне значення її в промисловому полюванні досить велико. Мандаринка – яскрава й гарна качка, населяє весь Уссурійський край і лісисту частину Маньчжурії. Селиться в долинах лісових рік з острівцями, на заплавних озерах з ивняковыми берегами. Після прильоту селезень токует: розпускає чуб, піднімає пір’я

Полювання на лебедів

| 20 Авг 2010

Польова дичина. Типові мешканці полів – це сіра куріпка, переспівав і почасти деркач. В останні десятиліття чисельність цих птахів різко скоротилася, і в ряді районів куріпка й переспівав узятий під охорону закону. Сіра куріпка живе від західних границь нашої країни до Алтаю. Цей птах осіла, однак у сніжні зими зграйки куріпок откочевывают з півночі ареалу […]