Морська чернушка

| 20 Авг 2010

 Морська чернушка – животноядная утоку, однак не зневажає й рослинними кормами. Економічне значення її в промисловому полюванні досить велико. Мандаринка – яскрава й гарна качка, населяє весь Уссурійський край і лісисту частину Маньчжурії. Селиться в долинах лісових рік з острівцями, на заплавних озерах з ивняковыми берегами. Після прильоту селезень токует: розпускає чуб, піднімає пір’я

Утки

| 20 Авг 2010

Річкові качки, як правило, рибою не харчуються. Господарське значення їх дуже велико. Через легкість добування, численності й смачного м’яса вони є найважливішим об’єктом спортивного полювання. Морські качки. Червононосий нирок гніздиться в середній смузі лісової зони, лісостепу й у північних районах Середньої Азії; на сході розповсюджений до Забайкалья. Зустрічається на Камчатці. У СРСР

Харчування крижня

| 20 Авг 2010

Харчування крижня змішане. Годуються ці качки частіше цього на мілководдя, опускають голову й купку у воду, але е поринають. Із дна скльовують безхребетних, стебла одных рослин. Під час осінніх перельотів крякъы хотпо відвідують прибрані поля й годуються на стернях, ища пташеняти складається переважно із ншвотных кормів. Вага дорослих крижнів досягає 1,  7 кг. Желтоносая крижень […]

Травень

| 20 Авг 2010

Закладка кормових галявин та Реміз для фазанів, борової, водоплавної птиці, зайців і копитних. Підготовка і перенесення непосещаемих солонців у нові місця. Заготівля гілковий корм (віників) для оленів, лосів, козуль і зайців. Заготівля «весняних» видів пуганіни (кріт, хом’як, ховрах, бурундук, водяний пацюк). Боротьба з шкідливими хижаками. Винищують вовченят у лігвах, полюють з

Полювання на лебедів

| 20 Авг 2010

Польова дичина. Типові мешканці полів – це сіра куріпка, переспівав і почасти деркач. В останні десятиліття чисельність цих птахів різко скоротилася, і в ряді районів куріпка й переспівав узятий під охорону закону. Сіра куріпка живе від західних границь нашої країни до Алтаю. Цей птах осіла, однак у сніжні зими зграйки куріпок откочевывают з півночі ареалу […]

Кавказький тетерев

| 20 Авг 2010

Кавказький тетерев живе в альпійському поясі Головного Кавказького хребта й Малого Кавказу. Від звичайного він відрізняється меншими розмірами; у самців косицы хвоста загнуті вниз, у самок більше дрібний «струйчатый» малюнок на груди. Узимку спускається з гір у высокоствольные пихтовые лісу. Біла куріпка. Ареал цього птаха займає північ європейської частини, Сибір, Північний К

Дикуша або чорний рябчик

| 20 Авг 2010

Дикуша, або чорний рябчик, – родич нашого рябчика. Живе в Східному Сибірі – від Забайкалья до Сахаліну. Зустрічається в темнохвойній тайзі, ялинових і модринових лісах, де густі захаращені ділянки лісу чергуються з галявинками і ягідниками. Зимує там же, де й гніздиться. Узимку зрідка спускається з гір. Годується дикуша переважно рослинною їжею, почасти мурахами й іншими […]

Білка звичайна

| 20 Авг 2010

Влітку її забарвлення варіює від рудо-червоної і коричневої (на заході) до буро-чорній (на сході), взимку – від рудо-сірого до блакитним і темно-сірої. Черевце завжди чисто біле, хвіст бурий, яскраво-рудий або чорний. Довжина тіла 18 – 25 див, хвоста – 14 – 18 див (табл. II). Поширена по всій лісовій зоні нашої країни. Завезена також у […]

Енотовидная собака

| 20 Авг 2010

Єнотовидний собака – присадкувата тварина середньої величини (довжина 65 – 80 див) з пухнастим, відносно коротким хвостом (близько г / 3 довжини тіла). Вуха короткі, закруглені, ледве виступаючі з волосяного покриву. З боків голови волосся видовжені, утворюють «бакенбарди». Забарвлення буро-сіра з чорнуватим відтінком, черево жовто-буре. Від очей до вуха тягнуться широкі світлі с