Косатка

| 20 Авг 2010

Косатка – качка середніх розмірів (вага до 0,  7 кг). Самець із яскраво-зеленою головою й темно-сірими рябими грудьми. Самка темно-бурого цвіту. Ці качки поширені в басейнах великих рік Східного Сибіру. Зимують у Япо-*нии й Китаєві. На місця гнездовий прилітають парами наприкінці квітня. Перший час самець тримається біля самки, що насиджує, потім відлітає. Виводки із самками […]

Свіязь

| 20 Авг 2010

Ареал цієї качки – північ і схід Європи й північ Азії. Зимують свіязі на узбережжя Середземного моря, в Африці, Пакистані, Сирії, Індії і Японії, у СРСР – у південно-східному Закавказзі, Туркменії, на Каспієві. У середній смузі весняний проліт – наприкінці квітня й початку травня. Північних границь свого ареалу свіязь досягає пізно – наприкінці травня. Осінній […]

Харчування крижня

| 20 Авг 2010

Харчування крижня змішане. Годуються ці качки частіше цього на мілководдя, опускають голову й купку у воду, але е поринають. Із дна скльовують безхребетних, стебла одных рослин. Під час осінніх перельотів крякъы хотпо відвідують прибрані поля й годуються на стернях, ища пташеняти складається переважно із ншвотных кормів. Вага дорослих крижнів досягає 1,  7 кг. Желтоносая крижень […]