Ястребперепелятник

| 20 Авг 2010

Я с т р е б-п е репелятник (середньоазіатські мисливці називають «кыргы») схожий на тетеревятника, але значно менше його: вага самців 125 – 175, самок 230 – 280 м, розмах крил 62 – 78 див. Перепелятника осооепно охоче тримають мисливці причорноморських районів Грузії для полювання на пролітного перепела. Інших ловчих птахів охотники-соколятники зуют рідко. Зміст […]

Кречет

| 20 Авг 2010

 Кречет (у Середній Азії називають «шумкар», «сункар») – самий великий із соколів: розмах його крил 110 – 125 див, вага 1000 – 2100 р. Фарбування варіює: північні кречеты білі з бурими або бурувато-сірими пестринами, іноді майже чисто білі або сірі зі смугастим малюнком на спині, білі з темними плямами й смугами на черевці. Молоді північні […]

Морська чернушка

| 20 Авг 2010

 Морська чернушка – животноядная утоку, однак не зневажає й рослинними кормами. Економічне значення її в промисловому полюванні досить велико. Мандаринка – яскрава й гарна качка, населяє весь Уссурійський край і лісисту частину Маньчжурії. Селиться в долинах лісових рік з острівцями, на заплавних озерах з ивняковыми берегами. Після прильоту селезень токует: розпускає чуб, піднімає пір’я

Косатка

| 20 Авг 2010

Косатка – качка середніх розмірів (вага до 0,  7 кг). Самець із яскраво-зеленою головою й темно-сірими рябими грудьми. Самка темно-бурого цвіту. Ці качки поширені в басейнах великих рік Східного Сибіру. Зимують у Япо-*нии й Китаєві. На місця гнездовий прилітають парами наприкінці квітня. Перший час самець тримається біля самки, що насиджує, потім відлітає. Виводки із самками […]

Полювання на дупеля

| 20 Авг 2010

У середині серпня молоді дупелі вже мало відрізняються від дорослих птахів. Вони віддають перевагу купинястим болотам, подекуди зарослими чагарниками трав’янисті низини. Дупель прекрасно витримує стійку собаки. Піднімається він повільно, летить плавно, прямолінійно й через 150 – 250 м звичайно знову сідає. Собаку пускають у пошук проти вітру: це полегшує їй відшукування дичини. Стріляни

Як розрізнити пернатих хижаків

| 20 Авг 2010

Спочатку ловчий птах повинна звикнути до людини і його оточенню. Для цього іноді доводиться неї послабити, позбавивши на 2 – 3 дні сну і їжі. Треба якнайбільше носити птаха на руці, надягши їй на голову спеціальний ковпачок (клобучок), що закриває птахові ока, щоб вона звикала не лякатися й не відволікатися на полюванні. Другий етап навчання […]

Гірська дичина

| 20 Авг 2010

Поряд з яструбами й болотним лунем до числа безсумнівно шкідливих ставляться й не приналежні до загону хижих сіра ворона, сорока й деякі інших. У прибережних сирих місцях, густо населених водоплавною й болотною дичиною, навесні раз у раз зустрічаються гнізда, розорені сіркою вороною. Сімейні пари цих птахів мають дивну здатність планомірно, метр за метром обшукувати багаті […]