Гусьгумениик

Автор: , 20 Авг 2010

Гусь-гумениик

Гусь-г умениик – звичайний птах малонаселених тундр і глухих тайгових водойм. Гніздиться на півночі країни (на схід до Анадиру), зимує в Середній Азії, Китаєві, Японії. З першими таловинами й калюжами гуменники з’являються на місцях гнездовий. У липні, після появи гусенят, родини гуменников переселяються на вологі луги із чагарниковою рослинністю. гусаки, Що Линяють, скапливаются на водоймах, вони не можуть літати (2^3 педелі). Харчуються ці гусаки зеленими частинами і ягодами наземних рослин, ракоподібними, молюсками, насіннями культурних злаків й осоки.

Поза періодом размноя?ения тримаються зграями, у яких завжди є «сторожі».

На прольоті зграя летить кутом, іноді у вигляді хвилястої лінії; гоготание глухе.