Харчування крижня

Автор: , 20 Авг 2010

Харчування крижня

Харчування крижня змішане. Годуються ці качки частіше цього на мілководдя, опускають голову й купку у воду, але е поринають. Із дна скльовують безхребетних, стебла одных рослин. Під час осінніх перельотів крякъы хотпо відвідують прибрані поля й годуються на стернях, ища пташеняти складається переважно із ншвотных кормів. Вага дорослих крижнів досягає 1,  7 кг. Желтоносая крижень зустрічається в Південно-Східному Сибірі. Вона відрізняється від звичайного крижня білими плямами на крилах і відсутністю яскравого шлюбного оперення селезнів.

Сіра качка гніздиться на більшій частині Європи Азії. Зимує на узбережжя Північного й Середземного орей, у Єгипті, Ірані, Індії, Південному Китаєві. Населяє нутренние водойми з густою рослинністю.

На зимов-ах тримається по морським поберея{ьям, затокам і лагунам, есенний проліт – наприкінці березня й початку Харчування крижняквітня, осен-ій – у вересні. Гнізда влаштовує на землі, іноді алеко від води, під захистом густого чагарнику або бур’янів. Ці качки нерідко селяться біля колоній чайок, крачек і тоді влаштовують відкриті гнізда. До місць гнездовий прилітають уже парами. Перший час часто токуют, приймаючи на воді різні пози, трохи самців переслідують одну самку. Утоку відкладає 9 – 11 яєць світло-маслинового цвіту. Насиживание починається після откладки останнього яйця й триває майже 4 тижня.

Харчується сіра качка ніжними пагонами водної рослинності, яшвотного корму скльовує небагато.