Сибірський гірський козел

Автор: , 20 Авг 2010

Сибірський гірський козел

Сибірський гірський козел – найбільший з козлів. Рогові його серповидно зігнуті, передня поверхня їх плоска й покрита частими валиками (табл. III).

 

Поширений у Саянах, на Алтаї, Тянь-Шані і Памірі. Звичками схожий з турами. Всього в Радянському, Союзі мешкає понад 400 тис. цих тварин – типових мешканців верхнього поясу гір, де цибулі чергуються з ущелинами і схилами. Полювання в ряді районів заборонена, а в інших дозволена за ліцензіями з серпня алі грудень. У СРСР щорічно видобувають до 20 тис. сибірських гірських козлів.