Кречет

| 20 Авг 2010

 Кречет (у Середній Азії називають «шумкар», «сункар») – самий великий із соколів: розмах його крил 110 – 125 див, вага 1000 – 2100 р. Фарбування варіює: північні кречеты білі з бурими або бурувато-сірими пестринами, іноді майже чисто білі або сірі зі смугастим малюнком на спині, білі з темними плямами й смугами на черевці. Молоді північні […]

Ястребперепелятник

| 20 Авг 2010

Я с т р е б-п е репелятник (середньоазіатські мисливці називають «кыргы») схожий на тетеревятника, але значно менше його: вага самців 125 – 175, самок 230 – 280 м, розмах крил 62 – 78 див. Перепелятника осооепно охоче тримають мисливці причорноморських районів Грузії для полювання на пролітного перепела. Інших ловчих птахів охотники-соколятники зуют рідко. Зміст […]